woensdag, februari 09, 2005

Ruig abbiegen

Juf toog vanochtend bibberig op pad naar het partycentrum te Hoofddorp waar zij de module "eerste hulp bij brand" diende te veroveren.
Bibberig? Dat komt: juf is een verdwaaljuf. Haar topografische kennis heeft een houdbaarheidsdatum van maximaal een dag. Zo kon het gebeuren dat zij gisterenavond al verontrust zat te mompelen: "Hoofddorp, het moet ergens in de buurt van Amsterdam liggen, maar waar ook alweer ongeveer?"
En dat terwijl de juf in de voormoederlijke lijn tot minstens aan het zevende geslacht een amsterdamse is.
Jufs partner H heeft, speciaal voor dit soort gevallen, een TomTomGo aangeschaft; hij werd wanhopig van de hartstochtelijke kaartleesruzies.
Geregeld herinnert hij juf aan wat ze, op een verkeersknooppunt in een drukke franse stad over de kaart gebogen tegen hem prevelde: "en hier verstrengelen zich de wegen...".
Gewapend dus met de nieuwste technologie ging juf de deur uit, maar voor zij het apparaat bevestigd had, had ze het op aanraking reagerende schermpje dusdanig zenuwachtig bepoteld dat niet de frisse rustgevende stem van hollandse Bram de aanwijzingen gaf, maar die van strenge duitse Ilse.
Zo weet juf nu wat "Links abbiegen" betekent.
Volgende keer eens in het noors proberen, je moet een beetje ruig leven, juist als juf!

Geen opmerkingen: