zaterdag, maart 26, 2005

Damesgeluk

Sinds Tirtsa geklaagd heeft dat ze er onvoldoende in slaagde door te dringen tot bij jufs tafel om daar om extra uitleg te komen vragen, heeft juf een nieuw systeem ingevoerd.
Ieder kind heeft een rood bordje en door het neerzetten van dat bordje kan haar aandacht getrokken worden, als je het neerzet komt ze gegarandeerd naar je toe. Het duurt alleen soms even. Leuke bijkomstigheid hiervan is dat veel kinderen vergeten zijn wat ze ook al weer wilden vragen als juf langs komt. Ze zitten vaak al lang weer lekker te werken en kijken verdwaasd op als juf ze uit hun concentratie komt halen bij het beleefd aanbieden van haar diensten. De echte noodgevallen zwaaien wild met hun bord boven hun hoofd. Eén enkeling heeft een extra bord waarop HELP geschreven staat in geel vetkrijt. Slechts dit bord doet juf opspringen uit haar stoel.
Zodra ze het ziet stormt ze naderbij. Om de zwaaier te complimenteren met de getoonde zelfbeheersing.
Het bord staat voor: "kom snel ik voel dat ik nu ga ontploffen".
Hadden wij in het sociaal verkeer maar meer van dit type signalen.
En dat juf dan een ketting van Aux Bonheur des Dames om zou kunnen hangen die zou betekenen: "zaniken aan jufs hoofd vandaag geheel op eigen risico". En dat iedereen dan spontaan koffie zou komen brengen en punten aan al jufs potloden zou slijpen. De hele dag lang.


-p.s. juf kan alleen nog maar lezen wat ze zelf schrijft met ogen als die van master Bob (zie feedback gisteren)-

Geen opmerkingen: